Golfgrips en regrippen

De clubs die je gebruikt bestaan uit 3 onderdelen.

  1. Clubhoofd
  2. Shaft
  3. Grip

En juist over de grip wil ik het met jullie hebben. Je handen zijn de verbinding tussen je lichaam en je club. Vaak word het veel en hard geknepen in de grip wat schade geeft aan je grip en je grip ook daadwerkelijk verminderd. Maar wat we vaak zien is dat speler te lang doorspelen met grip’s die niet eens meer voor grip zorgen maar voor irritatie’s. Je zal merken dat als je nieuwe grip’s op je club zet dat je ineens niet zoveel druk meer hoeft te zetten. Ook speelt het nog eens veel fijner ook in omstandigheden met water of kou.

De grip moet ook bij je passen. De maten van je handen doen er echt toe. Heb je hele grote handen en heb je een te kleine grip op je club dan ga je automatisch meer knijpen. Heb je aan de andere kant hele kleine handen en is de grip te dik dan heb je het gevoel of je hem bijna niet kan vasthouden.

Regrippen van je clubs

Omdat ik het zo belangrijk vind heb ik zelf een regripping station aangeschaft om jou van een betere grip te voorzien.

Wil je graag meer informatie over het regrippen van je clubs of hier meer informatie over ontvangen mag je altijd contact met me opnemen. Je kan dit doen door gratis het contact formulier in te vullen of me te bellen op 06-25083803

Alle grip’s zijn mogelijk in overleg.

Wil jij zien hoe ik te werk ga bekijk dan hier mijn filmpje over het regrippen: