Golfhandschoenen

Ben je een rechtshandige golfer dan heb je een golfhandschoen nodig voor je linkerhand.

Ben je een linkshandige golfer dan heb je een golfhandschoen nodig voor je rechterhand.

Comfort en grip

Voor alle duidelijkheid een golfhandschoen is er niet zo zeer voor het comfort. Hij is er voor om je grip op je club te verstevigen.  We willen niet dat de handschoen te snel oprekt dus doen we hem bij elke slag af en stoppen hem dan in onze achterzak. Gaan we het volgende schot spelen dan doen we hem weer om. Met putten heb je in principe wat meer gevoel als je geen handschoen aan hebt. Zo voel je beter hoe je balcontact gemaakt hebt.

Wat voor type golfhandschoenen hebben we dan? De variatie is groot. Het meest voorkomende zijn leren handschoenen. Mijn eigen voorkeur gaat ook uit naar leer. Dit neemt het eerste zweet goed op en je hebt het meeste gevoel in je handen tijdens het spelen van de bal. Ook vind ik de grip het stevigst tijdens het swingen. Wel is deze handschoen wat meer klassiek. Hieronder zie je een voorbeeld van een leren golfhandschoen. Ook zijn er handschoenen zoals de fit39. Dit zijn zeer lichte en fijne handschoenen die ook genoeg comfort en grip bieden. Deze kan je zelfs wassen in de wasmachine en zijn er in zeer veel kleuren en stylen te verkrijgen.  Ze zijn ook wat soepeler bij de knokkels tijdes het grippen van de club. Iedereen zijn eigen keuze en wensen. 

Juiste maat

Hoe bepaal je nou de juiste maat. We hebben hier standaarden voor in het golf. Maar toch is elk persoon uniek en anders. Mocht je echt eens wat meer willen proberen ga dan naar een erkende winkel om te bepalen wat voor jou het beste en prettigst aanvoelt.  Via onderstaande tabel kan je zelf ook via internet wat bestellen. Te klein is niet prettig maar te groot is zeker niet goed. De club gaat dan glijden tijdens de swing en dit wil je ten alle tijden voorkomen. Meet de omtrek van je hand en bepaal wat voor jou van toepassing is. Mijn eigen handomtrek is 20,5 cm. Toch kies ik er dan altijd voor om een maat kleiner te nemen en draag daarom altijd een maat S