Golfschoenen

Comfort

Comfort tijdens uw spel is ontzettend belangrijk. Het lopen of wandelen tijdens een ronde golf is een groot deel van het spel. Als de schoen goed op maat is en stevigheid biedt heeft u hier alleen maar voordeel van tijdens het spelen. Mocht dit niet zo zijn dan zal u hier zich snel aan gaan irriteren en lijdt dit u af tijdens het spelen van golf. Voor mij persoonlijk is het zo dat ik de schoen aantrek en niet eens merk dat ik er op loop. 

 

Jaargetijden

Voor elk jaargetijden zou je een paar andere schoenen kunnen aanschaffen. Dit is natuurlijk niet nodig maar het biedt voordelen als je meerdere paar schoenen zou hebben. Als je altijd in de zelfde schoenen loopt gaat het zweet zich ophopen in de schoen. Hierdoor is de schoen niet meer luchtig en krijg je nog eerder zweetvoeten. De kans op blaren neemt toe wat het spelplezier doet afnemen. 

Zomer

In de zomer kan je over het algemeen af met schoenen die lichter en flexibeler zijn. Ze wandelen makkelijker en hebben weinig grip aan de onderkant. Vaak zijn ze ook niet waterdicht maar wel erg luchtig. Persoonlijk loop ik al 2 jaar in de zomer op deze heerlijk luchtige footjoy flex XP schoenen

 

Lente

Wanneer we eindelijk uit de koude en soms natte winterdagen komen wil ik toch de zekerheid hebben op grip en droge voeten. Mijn voorkeur gaat dan vaak uit naar een schoen waar ik comfortabel op loop en die mij de grip bieden onder natte omstandigheden. Een moppensysteem onder de schoen is hierbij geen overbodige luxe. Dit zorgt ervoor dat je prettig loopt maar ook voluit kan swingen zonder uit te glijden. Mijn voorkeur gaat uit naar een merk als footjoy met spikes. 

 

Herfst

In de herfst en winter kies is vaak voor een waterdichte schoen. Deze kunnen van leer zijn maar ook van kunststof. Het voordeel van leer is dat het ademt en toch waterdicht is. Kunststof ga je toch sneller in zweten wat ik vaak onprettig vind. Ook ben je in de herfst en lente meer op zoek naar grip onder je golfschoen. Het wordt natter en gladder op de baan en je wilt toch kunnen blijven swingen zonder bang te zijn uit te glijden. Je zou dan kunnen kiezen voor kleine nopjes onder je schoenen. Zelf loop ik al een aantal jaar op de Footjoy Pro SL met BOA sluiting. Waterdicht en een fantastisch comfort.

 

Winter

Wanneer het echt koud begint te worden en ik alleen nog maar opzoek ben naar warme en droge voeten kom ik al heel snel uit bij een merk als Duca del Cosmo. Niet de goedkoopste maar voor mij persoonlijk wel de beste en warmste schoen op de markt. Dit is tevens ook de sponsor van Joost Luiten. Mijn voorkeur gaat dan uit naar een laars model die zorgt voor stevigheid en optimale warmte. Ook 100% waterdicht is een vereiste van mij. Als jij echt bij de mensen hoort die het liefst 365 dagen per jaar golft ook al heeft het gevroren dan kan je eens kijken naar een model zoals hieronder op de foto.

 

Ondergrond

Zoals ik al eerder aangaf is het prettig om meerdere schoenen te hebben. Dit heeft ook te maken met de ondergrond waar je op loopt. Nu zal je misschien denken dat je overal op gras loopt maar dit is niet helemaal waar. Er zijn golfbanen bij waar je hele grote gedeeltes over verharde paden of zelfs asfalt loopt. De zomer schoen zoals hierboven beschreven is dan misschien wel de meest fijne oplossing. Want 4 uur op spikes over verharde paden lopen is geen pretje.